FN VERDENSMÅL NR 12

ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

Med udgangspunkt i citatet: “Økonomisk vækst og bæredygtig udvikling kræver, at vi hurtigst muligt reducerer vores fodaftryk på naturen ved at ændre på den måde, vi producerer og forbruger vores varer og ressourcer på.”


Vi er meget bevidste om modebranchens negative aftryk på miljøet, hvilket var en af årsagerne til, at vi startede Woodee. Vi ønsker konkret at have fokus på at producere produkter af så bæredygtige materialer som muligt, levere produkter som kunderne ønsker og ikke overproducere i forhold til efterspørgslen.


Nuværende tiltag:


1. Slowfashion/baseline kollektioner. Hos Woodee tror vi på, at tidløst design, perfekt pasform, høj kvalitet og miljørigtige materialer er vejen til bæredygtig mode. Derfor er økologisk bomuld og uld blandt vores foretrukne materialer. Nogle gange tilføjer vi elastan for at sikre den bedste komfort, men vi stræber efter at finde en mere bæredygtig erstatning. Vi tager aktivt stilling til, om der er et mere bæredygtigt materiale, som vi kan få adgang til og derved lave vores næste kollektioner af andre materialer. Dog må materialet ikke gå på kompromis med tøjets holdbarhed eller udledning i naturen ved fx vask.


2. Genbrugsmaterialer: Vi samarbejder med vores leverandører omkring deres supply chain og om at vi i fælleskab kan vælge bedre produkter, som hjælper verden med at blive mere grøn og bevæge sig i den rigtige retning. Dette gøres pt ved:

- Al plastik vi bruger ved Woodee er produceret af genbrugsplast – fx de poser, vores produkter er beskyttet i.  

- Alt vores papmateriale ved Woodee, både forsendelseskasser samt poser, er lavet af genanvendt pap.


Tiltag vi arbejder på at udvikle: 


1. Øge produktets livstidscyklus. Vi har i sinde at gøre brug af koncepterne re-use, re-sale og re-design, for at sikre at tøjet får så lang levetid som muligt. Når du ikke længere bruger dit Woodee tøj, skal du kunne indsende det til os, hvorefter vi tager stilling til om tøjet kan sælges videre eller skal omdesignet til anden brug. Du skal selvfølgelig belønnes for, at du har sendt tøjet retur. 

2. Indgå i en mere aktiv dialog med vores leverandører og producenter, omkring udviklingen af nye og mere bæredygtige processer, der kan medvirke til grønnere produktion

CONCEPT

Sustainability is a joint effort, therefor we follow and support UN's 17 Sustainable Development Goals...