Mette Petersen

Jægerinden


INTRODUKTION


Jeg er uddannet i oplevelsesøkonomi med speciale i jagt og markedsføring. Til daglig arbejder jeg som Creative Content Director hos et online jagtmagasin. Sideløbende arbejder jeg freelance på projekter i jagt branchen, som eksempelvis planlægning og afvikling af Brahetrolleborg Game Fair – Danmarks største jagt- fiskeri- og outdoor festival. 


Hvordan er du blevet jæger? 


"Da jeg mødte min kæreste Anders for snart 10 år siden blev jeg introduceret til jagt. Efter et par år som klapper og hunde entusiast, besluttede jeg mig for, at blive en den af jagtfællesskabet, og erhvervede mig et jagttegn. Nu har jeg været jæger de sidste 5 år og har været heldig, at kunne gøre min passion til en levevej"MINE OPLEVELSER


Det er svært at vælge, men jeg har et par oplevelser, der står tydligere end andre. Da jeg blev inviteret til Frankrig på min første drivjagt med Wild Boar Fever teamet, og jeg skød mine første 3 vildsvin – i fuld fart. Min jagt på en Bontebuck i Sydafrika, hvor vi var et splitsekund fra, at blive angrebet af en kæmpe bøffel. Min første jagt, hvor jeg skød en gås, der gik ned i knaldet, landte foran mig, men grundet dens nerver, hvilket jeg ikke havde oplevet før, valgte at give den yderligere 4 skud. Lesson learned. Da Berta, min 10 mdr. gamle formel 1 apporterede hendes første and, som var forsvundet fra os i høje siv. Og jeg kunne faktisk blive ved, det er dét fantastiske ved jagten – det giver simpelthen så mange uforglemmelige oplevelser. FAVORIT SPOTS

Jeg elsker at rejse – og kan det kombineres med jagt er det kun endnu mere fantastisk. I 2018 havde jeg muligheden for, at arbejde i Sydafrika. Her bidrog jeg til at forvalte farmen og dyrene og guide vores besøgende jægere. Jeg mødte fantastiske mennesker og en kultur med mange facetter.

Men den danske natur og dyrelivet er også noget helt specielt. Her bruger jeg det meste af min tid, det er mine vante rammer og også et favoritsted for mig.


Glæde sig


" Jeg glæder mig til det uvisse. Det uvisse, der altid sker på jagten. Om det er grævlingen, der trisser forbi, når du sidder i stigen. Eller den majestætiske kronhjort, der træder ud af skoven i de sene timer. Dét er fantastisk "


Hvad kan du godt lide ved jagt?


Det ville næsten være umuligt, at ramse alle de elementer af jagten op, som jeg elsker. Kort fortalt er det stilhed og ro i naturen, at blive ét med naturen. Som jæger opleves naturen på skæve tidspunkter, hvilket giver unikke oplevelser af dyrelivet. Fællesskabet omkring jagten er unikt og jeg har fået mig en skov af venner, som jeg deler masser af jagtoplevelser med. Bonus er det fantastiske fritgående, bæredygtige og friske kød man kan være heldig at høste fra naturen. Dét er noget af det bedste jeg ved. Jeg føler mig privilegeret, at kunne spise vildtkød hver dag – og dermed aldrig have behov for, at købe kød fra det lokale supermarkedet. 


Mettes Favoritter


Jeg elsker mine merinould t-shirts og højhalsede. Jeg har dem alle i tre forskellige farver, og jeg bruger dem til hverdag, til træning og på jagt. 


Du kan følge Mette lige her