Jannie Blicher Jakobsen 

Stifteren af Woodee


HVEM ER STIFTEREN?


Jeg hedder Jannie Blicher Jakobsen, jeg er founder af Woodee og er en energisk, målrettet, omsorgsfuld, dedikeret kvinde. Jeg er mor til to små skønne børn, Liv og Hugo, samt gift med Esben. Jeg har levet et rigt liv fyldt med indhold og oplevelser - et liv der har taget mig igennem kringlede veje og detours men hvor hver en oplevelse, glæde og udfordring, har gjort mig til den jeg er i dag. Jeg er pigen der troede hun skulle være frisør eller modedesigner men blev soldat i både det australske og danske forsvar.  Typen, der dagen før min gallafest på handelsskolen, gik igang med at sy min gallakjole - en stor kjole i rococostil i indisk silke med tyl, lag, pynt, korset m/snørre, smykker og taske til (jeg blev færdig kl 02:00 om natten). Samme type, som 5 år senere gennemfører rekrut(soldat) grundtræningen til Royal Australian Air Force og 5 år derefter står i den danske hær som værnepligtig. Jeg er personen der sætter mål, kæmper, bliver stædig - kæmper mere - men holder fast på min principper og værdier. En mor og hustru der prioriterer nærvær, sammenhold, familie og fælles oplevelser højt. Jeg er kvinden der elsker naturen, at bruge sin krop - fyre den af - at opleve og rejse, særligt med dem jeg har kær. Jeg er stifteren af Woodee  - min drøm om et dansk bæredygtigt brand hvorigennem jeg kan dele mine erfaringer og designe tøj, der kan understøtte dit aktive liv - livet i det fri.


5 facts 

  • Tidl. soldat i Royal Australian Air Force og har boet i Australien i 7 år (hertil været Australsk Statsborger)
  • Uddannet Sergent /Medic i Hæren og udsendt til Afghanistan i 2013

  • Elsker at udfordre min krop, helst i naturen, med alt fra triatlon, crossfit, vandreture, til adventurerace

  • Er et stort omsorgsfuldt familiemenneske der prioriter sine børn, mand, familie og venner højt

  • Har kørekørt til bus, lastbil, panseret mandskabsvogn 

    (og symaskine)


" Jeg designer selv de produkter vi har hos Woodee, da det er vigtigt for mig at kunne stå 100% inde for dem"  

2018 Xterra Nordic - vinter duathlon Gribskov 

Min HISTORIE - kort fortalt


DOWN UNDER


I en alder af 19 år forlod jeg Danmark og rejste til Australien, blev forelsket og slog mig ned. Jeg boede på østkysten nær vandet og pendlede fire timer om dagen for at studere tøjproduktion – min passion. Allerede på dette tidspunkt brød jeg mig ikke om tøjindustriens fokus på ”fast fashion" og besluttede at skrinlægge planerne om et job i branchen. Jeg holdte sig mine evner ved lige ved at designe og sy til eget forbrug. 


I stedet kastede jeg mig over at udforske kroppens udholdenhed. Jeg begyndte at konkurrere i aquathlons og løb, krydret med vandreture og camping i "the Aussie bush"WOODEE - NAVNET 


Den aktive livsstil, kombineret med trangen til at gøre en forskel, fik mig til at søge ind i Royal Australian Air Force. Her tog jeg deres rekrutuddannelse, blev konstabel og tjente i tre år - ”Det var udfordrende, givende, eventyrligt, og jeg mødte de venligste og sejeste mennesker.”


Det var som soldat i the Royal Australian Air Force at jeg fik kælenavnet Woodee. Kollegaerne mente, at navnet matchede mit look: Den høje, ranglede krop med uniform og junglehat. Herudover var det et klassisk Australsk kælenavn af mit efternavn, der dengang var Woodward


DANMARK, HÆREN OG MANDEN


Efter at have boet en årrække ved stranden nær Great Barrier Reef med palmer og konstant sommervejr, begyndte længslen efter Danmark, det danske folk og kultur, vennerne og ikke mindst familien at melde sig. Som 27-årig besluttede jeg at flytte hjem og blev en del af den danske hær. jeg tog værnepligten og uddannede mig herefter til sergent på sergentskolen. Kort efter, i 2013, blev jeg udsendt til Afghanistan som fører for en medic-gruppe. Sideløbende fortsatte jeg med at konkurrere i triatlons og adventureraces.


Tiden i hæren kom til at betyde mere, end jeg havde forudset. Her mødte jeg nemlig Esben - min mand, som også lever og ånder for at opleve verden, boltre sig i naturen og skubbe til grænsen for fysisk udholdenhed. En ildsjæl, jeg kan genkende i mig selv. Vi har været hinandens support til krævende, individuelle races, og været sammen på primitive vandre- og kajakferier i udlandet med dagstælleren sat på minimum 30 km. Vi har dyrket adventure-race, orienteringsløb, mountainbike, triatlon og 24-timers løb, og nu også har skabt to børn - et adventure af sin helt egen kaliber. Eventyrlysten og trangen til at opleve verden er stadig lige stærk, og vi står nu sammen om at få Woodee ud over stepperne - så vi sammen med jer kan være klædt i cool comfort og leve vores aktive liv - i det fri. 


#WE ARE WOODEE 

Min motivation


Drømmen om at være selvstændig har jeg haft længe, dog nærmere i underbevidstheden. Jeg har altid været fascineret af det at have sin egen virksomhed, og dermed selv bestemme om hvilke tiltag der føres ud i livet. Dette kombineret med den indsigt i "fast fashion", som i høj grad er tilstede i branchen, så følte jeg at jeg kan være med til at gøre en forskel med Woodee.

Jannies Favoritter


Du kan følge Jannie lige her